Friday, August 25, 2006

Rättei on neulottu

Yhteenveto rättiblogista, seuraava varmaan joko syyskuun puolivälissä tai lokakuussa, riippuen teidän innostanne tehdä rättejä:


Sabda 0 rättiä 0 ohjetta (Rättien hyväksyminen odottaa ohjeita rätteihin)
Meeri 0 rättiä 0 ohjetta
Marja V 0 rättiä 1 ohje
Mie 1 rätti 0 ohjetta
zeska 3 rättiä 2 ohjetta
Gehenna 1 rätti 0 ohjetta (Korinpohjarätti odottaa ohjetta)
Pörrö 1 rätti 1 ohje
tuitu 0 rättiä 0 ohjetta
Millie 0 rättiä 0 ohjetta
Puputsi 1 rätti 0 ohjetta

Jotta siis kaikille on selvää on ylläolevat laskettu periaatteella "Rättejä, jotka on ilmoitettu blogiin neulotuiksi, ja joihin löytyy mallineuleen ennen kohtaamattomalle riittävä ohje sen neulomiseksi blogista". Eli siis, "4*5 ruutua" ei ole vielä riittävä ohje korinpohjaan, kuten ei "1,1,2,3,5,8,13,21" olisi riittävä ohje fibonacci-tilkkuun. Itkekää ja parkukaa ja tehkää asialle jotain, jos tämä on mielestänne väärin, voimme keskustella uudestaan blogin ideasta. :)

Wednesday, August 23, 2006

Hiljaisten silmukoiden meri


Ota langat A ja B, tässä lanka A on musta ja B on mustan sinikirjava. Toista:** Neulo langalla A oikein 2 kerrosta. Neulo langalla B yksi kerros. Siirrä neule toiseen päähän pyöröpuikkoa, neulo langalla A oikein yksi kerros nostaen joka toinen silmukka. ** Jatka toiston alusta: neulo langalla A kaksi kerrosta oikein. Toista kunnes sinulla on neliö. Ohjeen lanka on Schoeller-stahlin Record 210 merseroimatonta puuvillaa ja rätti on ollut tiskirättikäytössä jo muutaman viikon.

Monday, August 07, 2006

HItaasti perässä tullaan :)


Vasta tämä tilkku valmiina. Toinen ei oikein etene, ei meinaa napata malli niin en jaksa keskittyä :)

Tämä valmistunut on kyllä sellainen pinta, että herättää kiinnostusta. Mihinhän sitä käyttäisi?

Friday, August 04, 2006

Ensimmäiset rätit valmiina! Nämä nimettiin siideriräteiksi, niin värityksen kuin käytetyn polttoaineen takia, lankana karkkiväreillä värjättyjä koe-eriä seiskaveikkaa ja vastaavan paksuista kokovillaa.



Korinpohjavariantti on Lesley Stanfieldin The New Knitting Stitch Librarysta (Kauneimmat neulemallit tjsp suomeksi) malli 15, vaaleampi näkyy löytyvän samsta kirjasta numerolla 4, sama oli kyllä tuolla rättisivustolla ihan jollain nimelläkin. Voin kirjoittaa ohjeet molemmista, jos jotakuta kiinnostaa eikä ole tuota kirjaa käsillä.

Wednesday, August 02, 2006

Tarkennusta

Niin, jos teet sellaisen tilkun jonka aiot antaa Vaakalle tilkkupeittoihin, niin kerro siitä mulle kun tilkku valmistuu ja sen koko. Koko siitä syystä että jos se ei ole 20x20cm ja se tarvitsee viereensä isomman/pienemmän tilkun, niin mä teen sen sitten. Laitapa siis tarvittaessa meiliä aurinkomie at yahoo.com